1. maaliskuuta 2016

Ammattijärjestäjä avuksi vuosimaksullaElokuun Tila ottaa tänään käyttöön tunti- ja urakkahinnoittelun rinnalle 970 euron suuruisen vuosimaksun, jonka maksaneella on oikeus yhteensä 20 tuntiin koulutetun ammattijärjestäjän kotitalousvähennyskelpoisia palveluita yhden kalenterivuoden aikana maksusta lukien.

Vuosimaksua hyödynnettäessä palveluiden tuntihinnaksi jää 48,50 €, kun se normaalisti on 65 €.

Vuosimaksun maksanut asiakas voi valita palveluiden ajankohdat vuoden varrella oman tarpeensa mukaan, toki Elokuun Tilan yleisen ajanvaraustilanteen huomioiden. Myös yksittäisen palvelutilanteen keston voi valita kahden ja kuuden tunnin väliltä kulloisenkin tilanteen ja käyttämättä olevan tuntimäärän mukaisesti.

Vuosimaksu on järkevä vaihtoehto silloin, kun läpikäytävää tavaraa on erityisen paljon tai raivattavia huoneita on useampia. Vuosimaksu soveltuu erinomaisesti myös muuttojen yhteyteen, jolloin osa palvelutunneista voidaan käyttää vanhassa ja osa uudessa osoitteessa.

Lisäksi vuosimaksu on hyvä vaihtoehto säännölliseen seurantaan ja ylläpitokäynteihin vaikkapa ikääntyneen, sairaalloisesta hamstraamisesta kärsivän tai bipolaarihäiriöisen asiakkaan kohdalla.

Tuntuuko vuosimaksu kalliilta?


Jos vuosimaksu tuntuu kalliilta, sitä kannattaa verrata tavarapaljouden vuoksi käyttämättä jäävien asuinneliöiden tai vastaavasti vuokravaraston vuosikustannukseen.

Esimerkiksi 1,5-neliöisen vuokravaraston vuosikustannukseksi Helsingin Vallilassa näyttää tällä hetkellä tulevan reilut 800 euroa. Varastoon mahtuu kyseisen yrittäjän mukaan 20-30 muuttolaatikkoa tai noin 660 A4-kokoista mappia. Kaksi kertaa isomman varaston vuosikustannus onkin sitten jo reilut 1300 euroa. Ja summathan lankeavat maksettavaksi vuodesta toiseen, jos varastoituja tavaroita ei käydä läpi ja vähennetä!

Vapaarahoitteisten asuntojen keskimääräinen neliövuokra pääkaupunkiseudulla oli 16,8 euroa vuonna 2014. Jos siis pääkaupunkisudulla sijaitsevassa vuokra-asunnossa on yksi noin 10-neliöinen huone täynnä tavaraa ja siten poissa asumiskäytöstä, sen vuosikustannus on yli 2000 euroa.

Vuoden 2015 lopulla vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta Helsingissä oli puolestaan 4469 euroa. Helsinkiläisissä omistusasunnoissa arkea haittaava tavarapaljous käy sekin melkoisen kalliiksi - etenkin, jos myyntiin aiottua asuntoa ei tavarapaljouden vuoksi saada myyntiin vuosikausiin.

Huomionarvoista on myös, että ammattilaisen johdolla tehtävän raivausprojektin tarkoitus on helpottaa elämää, ja nimenomaan koko loppuelämää. Kun koulutetun ammattijärjestäjän palveluiden hinnan jakaa odotettavissa olevilla elinvuosilla, satsaus omaan ja perheenjäsenten arkiseen hyvinvointiin on varsin kohtuullinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti